Hoe is mijn privacy geregeld?

Het Signaalpunt tegen Eenzaamheid bewaakt de privacy en geeft enkel bekende professionals inzage in een signaal zodat ze contact kunnen opnemen opnemen. In het Signaalpunt wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. Uw gegevens worden anoniem gemaakt zodra ze geen doel meer dienen. Alle betrokkenen kunnen erop vertrouwen dat er zorgvuldig met de gegevens omgegaan wordt.

Veilig

Het Signaalpunt is ontworpen vanuit de overtuiging; veiligheid staat voorop! Innoveere is ISO 27001 gecertificeerd en verwerkt uitsluitend gegevens binnen de grenzen van de AVG.
U kunt de privacyverklaring hier bekijken.

Meer weten over veiligheid van het Signaalpunt?
Dat is geen probleem. Neem gerust contact met ons op en leg de vraag bij ons neer!

list-style-icon

Wat is het Signaalpunt?

Het Signaalpunt is een laagdrempelige plek waar iedereen de zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als je jezelf eenzaam voelt kun je een signaal afgeven. Deze signalen komen vervolgens terecht bij de juiste personen of organisaties die voor hulp en ondersteuning zorgen. Lees hier meer informatie over het signaalpunt.

list-style-icon

Wat gebeurt er met mijn signaal?

Na het afgeven van een signaal zal een professional contact opnemen en aan de slag gaan met de gesignaleerde persoon om de situatie te verbeteren! Zo wordt een ander of jijzelf altijd geholpen! Lees hier meer informatie over het afgegeven signaal.

list-style-icon

Waarom zou ik een signaal afgeven?

Je maakt je zorgen over jezelf of een ander en weet zelf niet wat daaraan te doen. Het Signaalpunt biedt de reikende hand. Samen met professionals kan de gesignaleerde aan de slag. Lees hier meer informatie over wat je kan doen voor een ander of jezelf.

list-style-icon

Ik voel me soms eenzaam, wat kan ik doen?

Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring. Of je je eenzaam voelt bepaal je dus vooral zelf. Je kunt je bijvoorbeeld eenzaam voelen doordat je graag meer sociale contacten zou hebben met anderen. Of doordat je graag een beter contact met anderen mist. Voor de mensen om je heen blijft jouw eenzaamheidsgevoel misschien verborgen. Lees hier meer informatie over eenzaamheid.

list-style-icon

Iemand die ik ken is eenzaam, wat kan ik doen?

Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken! Iedereen kan zich periodes eenzaam voelen. Er zijn verschillende manieren om met eenzaamheid om te gaan. Eén van de manieren om iemand te helpen, is het afgeven van een signaal, zodat een professional kan helpen, Lees hier meer informatie over wat je kan doen voor een ander.