Veilig en Betrouwbaar

Veilig

Veilig & Betrouwbaar

Signaalpunt is ontworpen vanuit het oogpunt; veiligheid staat voorop!
Innoveere is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en verwerkt uitsluitend gegevens binnen de grenzen van de AVG.

Het Signaalpunt tegen Eenzaamheid bewaakt de privacy en laat enkel betrouwbare mensen contact opnemen. In de Signaalpunt wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. Uw gegevens worden anoniem gemaakt zodra ze geen doel meer dienen. Alle betrokkenen kunnen erop vertrouwen dat er zorgvuldig met de gegevens omgegaan wordt.
U kunt de privacyverklaring hier lezen.

Het Signaalpunt:

  • legt alleen minimale informatie vast benodigd voor opvolging;
  • kent het de mogelijkheid tot bezwaar en directe verwijdering;
  • heeft gebruikerslogging;
  • maakt het gebruik van 2-factor authenticatie;
  • maakt zodra de data geen doel dient de gegevens anoniem.

Drie pijlers waarborgen de veiligheid

We realiseren een veiligheid door te bouwen en ontwerpen vanuit drie peilers:

  1. Veilige code en componenten (Pentesten, peerreviews, codechecks)
  2. Veilige omgeving (hosting in NL boven N.A.P., redunant uitgevoerd)
  3. Veilige organisatie (ISO 27001 & NEN 7510 gecertificeerd, bewustzijn binnen de organisatie)

Verwerkersovereenkomst

In artikel 28 lid 3 van de AVG wordt vereist dat Verwerkingsverantwoordelijke een verwerkersovereenkomst sluit met verwerker conform AVG. De gemeenten of uitvoerende organisatie zijn de ‘Verwerkingsverantwoordelijke’, Signalenportaal is de ‘Verwerker’. Wij sluiten altijd een verwerkersovereenkomst met de gemeenten / uitvoerende organisaties.

Meer weten over veiligheid van het Signaalpunt?
Dat is geen probleem. Neem gerust contact met ons op en leg de vraag bij ons neer!

list-style-icon

Wat is het Signaalpunt?

Het Signaalpunt is een laagdrempelige plek waar iedereen de zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als je jezelf eenzaam voelt kun je een signaal afgeven. Deze signalen komen vervolgens terecht bij de juiste personen of organisaties die voor hulp en ondersteuning zorgen. Lees hier meer informatie over het signaalpunt.

list-style-icon

Waarom zou ik een signaal afgeven?

Je maakt je zorgen over jezelf of een ander en weet zelf niet wat daaraan te doen. Het Signaalpunt biedt de reikende hand. Samen met professionals kan de gesignaleerde aan de slag. Lees hier meer informatie over wat je kan doen voor een ander of jezelf.

list-style-icon

Wat gebeurt er met mijn signaal?

Na het afgeven van een signaal zal een professional contact opnemen en aan de slag gaan met de gesignaleerde persoon om de situatie te verbeteren! Zo wordt een ander of jijzelf altijd geholpen! Lees hier meer informatie over het afgegeven signaal.

list-style-icon

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

In het Signaalpunt wordt alleen informatie opgeslagen die nodig is om contact te leggen met iemand die mogelijk eenzaam is, en voor de duur die nodig is om dat contact te leggen. Daarna wordt de informatie anoniem gemaakt. Er wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. Lees hier meer informatie over de privacy en veiligheid van het signaalpunt.