Er is een signaal over mij afgegeven

Iemand heeft een signaal achtergelaten over je. Of misschien heb je dat zelf gedaan.

Wat betekent dat? Dat iemand voor jou dit signaal heeft afgegeven om je de kans te geven op passende ondersteuning. Het Signaalpunt is een digitaal systeem voor inwoners maar ook voor professionals. Het signaalpunt zorgt ervoor dat signalen over mogelijke eenzaamheid bij de juiste professionals terecht komen en dat er hulp geboden wordt aan de gesignaleerde persoon, indien dat gewenst is.

Wie kunnen melden?

Elke inwoner en elke professional kan in een deelnemende gemeente een signaal afgeven. Ben je een postbode, pakketbezorger, winkelier, apotheker of medewerker van een supermarkt? Heb je een vermoeden van eenzaamheid bij een klant? Ook dan kan je een signaal afgeven.

Wat doet het Signaalpunt met een signaal?

Als je een signaal afgeeft, dan neemt een professional binnen een paar dagen contact op met de gesignaleerde persoon. Daarna bekijken ze samen de situatie en maken afspraken over gewenste vervolgstappen.

Hoe is mijn privacy geregeld?

Het Signaalpunt tegen Eenzaamheid bewaakt jouw privacy en geeft enkel bekende professionals inzage in een signaal zodat ze contact kunnen opnemen. In het Signaalpunt wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. De gegevens worden anoniem gemaakt zodra ze geen doel meer dienen. Alle betrokkenen kunnen erop vertrouwen dat er zorgvuldig met de gegevens omgegaan wordt.
Signaalpunt is ontworpen vanuit de overtuiging dat jouw veiligheid voorop staat! Innoveere is ISO 27001 gecertificeerd en verwerkt uitsluitend gegevens binnen de grenzen van de AVG.
U kunt de privacyverklaring hier lezen.

Meer weten over veiligheid van het Signaalpunt?
Dat kan. Neem gerust contact met ons op en leg uw vraag bij ons neer!

list-style-icon

Wat is het Signaalpunt?

Het Signaalpunt is een laagdrempelige plek waar iedereen de zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als je jezelf eenzaam voelt kun je een signaal afgeven. Deze signalen komen vervolgens terecht bij de juiste personen of organisaties die voor hulp en ondersteuning zorgen. Lees hier meer informatie over het signaalpunt.

list-style-icon

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

In het Signaalpunt wordt alleen informatie opgeslagen die nodig is om contact te leggen met iemand die mogelijk eenzaam is, en voor de duur die nodig is om dat contact te leggen. Daarna wordt de informatie anoniem gemaakt. Er wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. Lees hier meer informatie over de privacy en veiligheid van het signaalpunt.

list-style-icon

Ik voel me soms eenzaam, wat kan ik doen?

Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring. Of je je eenzaam voelt bepaal je dus vooral zelf. Je kunt je bijvoorbeeld eenzaam voelen doordat je graag meer sociale contacten zou hebben met anderen. Of doordat je graag een beter contact met anderen mist. Voor de mensen om je heen blijft jouw eenzaamheidsgevoel misschien verborgen. Lees hier meer informatie over eenzaamheid.

list-style-icon

Wat gebeurt er met mijn signaal?

Na het afgeven van een signaal zal een professional contact opnemen en aan de slag gaan met de gesignaleerde persoon om de situatie te verbeteren! Zo wordt een ander of jijzelf altijd geholpen! Lees hier meer informatie over het afgegeven signaal.