Wat staat er in een signaal?

In een signaal staat zo min mogelijk informatie, alleen de informatie die nodig is om de eerste opvolging te doen. Het signaal heeft een doorlooptijd van maximaal 28 dagen. Na opvolging (of uiterlijk na deze termijn) worden alle gegevens anoniem gemaakt.

Als het contact leidt tot een hulpverleningstraject door een welzijnsorganisatie, dan maakt die organisatie de gebruikelijke afspraken over de verwerking van informatie met de betrokkenen. het oorspronkelijke signaal is dan al anoniem gemaakt.

Zie de verwerkersovereenkomst voor de exacte informatie die wordt opgeslagen.

Helaas kunnen we de melder niet op de hoogte houden van wat er is gebeurt met het signaal. Dit in verband met de privacy van de gemelde.

list-style-icon

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

In het Signaalpunt wordt alleen informatie opgeslagen die nodig is om contact te leggen met iemand die mogelijk eenzaam is, en voor de duur die nodig is om dat contact te leggen. Daarna wordt de informatie anoniem gemaakt. Er wordt geen vertrouwelijke informatie over de inhoud van de opvolging gedeeld. Lees hier meer informatie over de privacy en veiligheid van het signaalpunt.

list-style-icon

Iemand die ik ken is eenzaam, wat kan ik doen?

Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken! Iedereen kan zich periodes eenzaam voelen. Er zijn verschillende manieren om met eenzaamheid om te gaan. Eén van de manieren om iemand te helpen, is het afgeven van een signaal, zodat een professional kan helpen, Lees hier meer informatie over wat je kan doen voor een ander.

list-style-icon

Waarom zou ik een signaal afgeven?

Je maakt je zorgen over jezelf of een ander en weet zelf niet wat daaraan te doen. Het Signaalpunt biedt de reikende hand. Samen met professionals kan de gesignaleerde aan de slag. Lees hier meer informatie over wat je kan doen voor een ander of jezelf.

list-style-icon

Wat is het Signaalpunt?

Het Signaalpunt is een laagdrempelige plek waar iedereen de zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als je jezelf eenzaam voelt kun je een signaal afgeven. Deze signalen komen vervolgens terecht bij de juiste personen of organisaties die voor hulp en ondersteuning zorgen. Lees hier meer informatie over het signaalpunt.