Signalenportaal naast ISO 27001 nu ook NEN 7510 gecertificeerd!

Innoveere en Signalenportaal zijn verheugd aan te kondigen dat ze opnieuw zijn gecertificeerd volgens de ISO 27001-normen én bovendien vanaf dit jaar ook het NEN 7510-certificaat hebben behaald. Deze certificaten tonen aan dat onze informatiebeveiliging en ook specifiek voor de zorg, goed zijn geregeld! Door ons jaarlijks onafhankelijk te laten toetsen door BSI blijven we als organisatie alert op informatiebeveiliging en blijven we anticiperen in de snel veranderende digitale wereld.

Toonaangevende beveiliging met ISO 27001

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging. Het behalen van dit certificaat betekent dat Innoveere en Signalenportaal voldoen aan de strikte eisen voor het beheer en de bescherming van vertrouwelijke informatie. Dit omvat beveiligingsmaatregelen voor gegevensopslag, netwerkinfrastructuur, risicobeheer en incidentrespons. Met de hercertificering tonen beide bedrijven aan dat hun systemen en processen effectief en up-to-date zijn in het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens.

NEN 7510: Cruciale norm voor gegevensbeveiliging in de zorgsector

Naast de ISO 27001-certificering, hebben Innoveere en Signalenportaal dit jaar ook het NEN 7510-certificaat behaald. Deze norm specificeert de eisen voor informatiebeveiliging in de zorgsector, waar gevoelige gezondheidsinformatie wordt verwerkt en opgeslagen. Het behalen van de NEN 7510-certificering benadrukt de inzet om de veiligheid, privacy en integriteit van patiëntgegevens te waarborgen. Het toont aan dat ze voldoen aan de strengste normen voor informatiebeveiliging binnen de zorgbranche.

Innoveere en Signalenportaal blijven hun inspanningen op het gebied van informatiebeveiliging voortzetten, om ervoor te zorgen dat ze altijd voldoen aan de steeds veranderende eisen en uitdagingen van de digitale wereld. Deze recente certificeringen dragen bij aan onze belofte van hoogwaardige en veilige diensten die wij leveren aan onze gebruikers.

Voor meer informatie: