PostNL breidt strijd tegen eenzaamheid uit met 10 gemeenten

In vervolg op de succesvolle Pilot in Rotterdam met het Signaalpunt tegen Eenzaamheid heeft PostNL besloten om de strijd tegen eenzaamheid verder uit te breiden. Ze gaan aan de slag in maar liefst 9 nieuwe gemeenten. Hierdoor staat de teller nu op totaal 10 gemeenten waar de pakketbezorgers van PostNL actief signaleren.

  1. Baarn
  2. Duiven
  3. Hulst
  4. Noordwijk
  5. Zeist
  6. Ridderkerk
  7. Rotterdam
  8. Soest
  9. Westervoort
  10. Westland

In november 2020 startte een pilot met de gemeente Rotterdam in stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. Pakketbezorgers die dat graag wilden werden opgeleid voor het herkennen van eenzaamheid en het melden daarvan. Sindsdien kunnen zij op vrijwillige basis een melding maken als zij tijdens hun bezorgronde eenzame Rotterdammers tegenkomen. Na uitvoerige evaluatie is duidelijk geworden hoeveel meerwaarde het initiatief heeft voor alle betrokkenen. Daarom heeft PostNL besloten om het gebied dit jaar uit te breiden.

Training pakketbezorgers

Alle betrokken pakketbezorgers zullen een training volgen om signalen van eenzaamheid te herkennen en vervolgens kunnen ze mensen waarbij ze vermoedens van eenzaamheid hebben doorgeven via het Signaalpunt. Hierna zal een professional uit de gemeente met het signaal aan de slag gaan.