Signaalpunt in een nieuw jasje!
We hebben de applicatie Signalenportaal en Signaalpunt opgefrist en in een nieuw jasje gestoken. Na veel brainstormen, verschillende logo’s, kleuren en ontwerpen zijn we tot een nieuwe huisstijl gekomen. Het geheel is passend bij het Innoveere logo, de Een tegen eenzaamheid stijl, en natuurlijk trouw aan zichzelf, het Signaalpunt.
Achtergrond
Onze huisstijl is gebaseerd op ‘ons verhaal’. Een verhaal dat vertelt wat we belangrijk vinden, wat we doen, waarom en voor wie. Het Signaalpunt staat ervoor om mensen en professionals samen te brengen en zo hen verder vooruit te brengen. Voor ons is het belangrijk dat het middel laagdrempelig, veilig, makkelijk en snel is en doet waar het voor bedoeld is.
Het Signaalpunt is een makkelijk te bereiken plek waar iedereen zijn of haar zorg over inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook over jezelf kun je een signaal afgeven. Het Signaalpunt is Één centrale plek om hulp te vragen binnen de gemeente. Dit kan over jezelf gaan maar ook over mensen in uw omgeving. Bij het Signaalpunt zit iemand klaar die actie onderneemt.
Geen kennis van zorgstructuur nodig
Veel mensen hebben zorgen over zichzelf of over anderen. Vaak weten ze niet waar daarmee naar toe te gaan. Het Signaalpunt is een laagdrempelige ingang waar in 4 eenvoudige stappen de zorg gedeeld kan worden. Gegarandeerd wordt een signaal opgepakt. Door het Signaalpunt hoeft de ondernemer, professional of inwoner dus niet precies te weten waar dat signaal naar toe moet. Dat weet het Signaalpunt.
Meerdere Signaalpunten zijn van start
Op dit moment zijn er 11 signaalpunten actief. De meeste gemeenten zetten het signaalpunt alleen in voor Eenzaamheid. Echter zijn er ook enkele gemeenten die andere problematiek binnen het Signaalpunt opvangen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan zorgen over personen met verward gedrag of zorgen over personen die noodzakelijke zorg weigeren. Of onverzekerd zijn.